Alles bij de hand

De nieuwbouw van Nieuwe Es Hengelo ligt in de driehoek tussen ’t Wilbert, groengebied Het Weusthag en nieuwbouwwijk het Medaillon. De bestaande woonomgeving is de laatste jaren grondig gerenoveerd en veranderd in een gezellige wijk.

In Nieuwe Es heb je letterlijk alles bij de hand. Van speciaalzaken en winkels voor je dagelijkse boodschappen tot de mogelijkheid om uitgebreid te shoppen, van basis- en middelbare scholen tot sportvoorzieningen in de breedste zin van het woord; alles is dichtbij. Bovendien is bij de laatste beschikbare woningen je voortuin letterlijk het begin van het Weusthagpark! Projectontwikkelaar Sjoerd Hesselink neemt je mee door het plan:

Direct meer informatie ontvangen

Gezellige buurt

De afgelopen jaren is de Hengelose Es helemaal gerenoveerd. Hierdoor is het een gezellige en schone wijk geworden.Groot voordeel van Nieuwe Es is dat de auto’s in het binnenhof worden geparkeerd en dus niet zichtbaar zijn in straatbeeld. In wijk komt ook een park om te wandelen en een speeltuin voor de kinderen, volop mogelijkheden om buren te ontmoeten dus.

Sport en scholing

Kinderen kunnen lopend naar school bij Basisschool de Wilbertschool. Verder op in de wijk Hengelose Es zijn nog verschillende basisscholen en scholen voor middelbaar onderwijs zoals Obs Annie M.G. Schmidt, Dr. A. Kuyperschool, De Hunenborg. In de naastgelegen wijk Het Medaillon staat VMBO Hengelo. Sportievelingen kunnen hun hart ophalen in deze buurt. In de directe omgeving vind je onder meer de voetbalvelden van Achilles 12, Tennisclub ’t Weusthag en het Twentebad.

Natuur en recreatie

Je woont hier tegen Stadspark Het Weusthag aan, beter bekend als het groene centrum van Hengelo. In dit mooie natuurgebied vind je onder andere Kinderboerderij ’t Weusthag, een Beleefbos en Buitenspeelplaats De Houtmaat met daarbij ook het gelijknamige (goede!) restaurant en een evenementenweide. Op dit moment wordt er een prachtig park aangelegd. Dit park is een uitloper van het Weusthag park en dringt diep door in de nieuwe wijk. Hierdoor komt iedereen of wel aan de rand van het park te wonen of aan een straatje dat uitkomt bij het park. Zo is bewegen, vrijheid en ontspanning voor iedereen binnen handbereik; zie de kinderen maar weer eens binnen te krijgen aan het einde van de dag!

Bereikbaarheid

Nieuwe Es ligt ten noorden van het centrum van Hengelo. Met de bus ben je er binnen 5 minuten, met de fiets in 5 a 10 minuten. Je woont ook vlakbij de uitvalswegen A1 en A35.

Ontwikkeling & realisatie

Verkoop & informatie